tirsdag 30. november 2010

På veggen min



På veggene har vi stort sett tenkt å ha ferdigmalt huntonittpanel. Fargen som er bestilt er caffe latte.
Men vi kommer til å ha noen fond-vegger med tapet, blant annet i tv-stuen, stuen og soverommet vårt. I kjøkkenet blir det tapet overalt.

Her er tapeten som vi skal ha i huset





Denne er fra Borge sin Garden serie. Den har en veldig lys gråfarge med litt mønster i.
Denne blir lagt i kjøkkenet på alle veggene.


Denne nydelige tapeten skal vi ha i tv-stuenm på en fond-vegg. Tapeten hadde jeg klart allerede før snekkerarbeidet var begynt. Snakk om å prioritere :)
Tapeten er fra wallpaperfromthe70s.com


Denne er også fra wallpaperfromthe70s.com. Vi skal legge den i en fond-vegg på soverommet vårt. Denne har litt struktur i seg. Vi har faktisk et sengeteppe som har akkurat den samme brunfargen som tapeten, så det passer jo ypperlig i soverommet da :)


Denne, som man såvidt kan se på bildet er fra designersguild.com og heter dushak pearl. Tapeten kommer på en fond-vegg i stuen. Er spent på denne, for den har jeg ikke sett enda i virkeligheten. Har nettopp bestilt den og den blir sendt fra London når de får den inn på lager. Regner med å ha den hos meg etter nyttår engang.



FruH

onsdag 24. november 2010

Noen bilder tatt 23.11.10


Det var kaldt ute i går, og enda kaldere i dag. Snekkerne ser fram til bygget kan varmes opp litt.


Stue vinduene



Døra ut fra vaskerommet. Blir godt å få en egen inngang til vaskerommet, spesielt når ikke alle er like rene når de kommer fra jobb... Det er iallefall ikke meg det er snakk om :)





Litt av soverommene.


Stua til høyre og tv-stua til venstre i enden av huset.




FruH

tirsdag 23. november 2010

Det hellige rom



For meg er kjøkkenet husets viktigste rom. Jeg har valgt å ha en grovkjøkken ved siden av kjøkkenet hvor jeg har fryser og lagringsplass for større kjøkkenutstyr og diverse kjøkkenredskaper, som ikke er så pene å ha framme. KitchenAid'en skal nok få stå pent på kjøkkenbenken ;)

Kjøkkenet skal være IKEA's Lidingø, men benkeplate blir vi å kjøpe et annet sted. Er ganske sikker på at jeg ender på Domsjø oppvaskkum fra Ikea.

Kjøkkenet blir mest sannsynlig slik, hvis jeg ikke rekker å ombestemme meg før vi bestiller fra IKEA :)
På veggen skal det være tapet fra Borge. Skal få lagt inn bilder av tapeten snart :) Vi skal også ha fliser mellom kjøkkenskap og kjøkkenbenk, og der har jeg falt for hvite subway fliser fra Flisekompaniet.





Hvitevarene er kjøpt via Bestbuy.no og valget ble Siemens, bortsett fra ventilatoren.
Egentlig ville jeg ha Miele, men jeg fant ikke en innebygningsovn i fargen svart med pyrolyse fra Miele. Eller, jeg fant en, men bare stekeovnen kostet rundt 30000,- Den var uaktuell.


Mikrobølgovnen er samme type modell som stekeovnen


Jeg fant ikke en ventilator i svart farge hos Siemens, så da ble Bosch som hadde en i svart



Kjøleskapet er en innebygningsmodell fra Siemens


Induksjonstoppen, som er svært savnet her i leiligheten.
I vårt forrige hus hadde vi induksjonstopp, og når vi flyttet så var det en skikkelig nedtur å lage middager.

Oppvaskmaskinen er også en innebygningsmodell fra Siemens, men den fant jeg ikke bilde av.



FruH

mandag 22. november 2010

Dørene


Dette er innedøren vi har valgt. Døra til tv-stuen og inn til stue og kjøkken fra entrén har glass i seg.
Døra er fra Trenor og heter Sandvika, om jeg ikke husker feil.


Denne dørvrideren til innedørene er til vurdering. Selges blant annet på hjemogvilla.no for kr 540,-


Dette er ytterdøren vi har bestilt. Den er også fra Trenor, men navnet husker jeg ikke i farten.

Samme type dør til vaskerommet som hoveddøra er, men denne har ikke glass i seg.


To vridere til ytterdørene, men er ikke sikker på hvilke det blir enda. Disse selges også på hjemogvilla.no



FruH

Noe av det som skal i det nye huset


Det første som ble kjøpt til huset var parkett(!). Fant en 1-stavs eik parkett som jeg falt for via siden 1926woodfloring.com. Parketten ble bestilt fra siden, som er en nettbutikk i England og ca 3 uker senere kom den fram. Gleder meg å se hvordan parketten er ferdig montert :)


Vi har valgt en kakkelovn via kakkelugnspannan.com. Ovnen er slik som den på bildet. Det er en ovn man kobler opp mot rørsystemet til vannbårenvarme. Ovnen vil da varme vannet i rørene, pluss vannet som går til oppvaskmaskin, vaskemaskinen og varmtvannet til dusjen. Man trenger heller ikke å fyre mer enn ca 2 ganger om dagen. For oss passer denne ypperlig siden vi uansett fyrer med vedovn daglig.


Lampe som jeg vil bruke i entreen
                                             
                                                     Denne vil jeg i kjøkkenet over spisebordet


Stumtjener til entreen

Stuebordet

Sofa til tv-stua. Vår har en mørk gråfarge


Den nye senga vår :) Det er en av toppmodellene til Wonderland og kostet ca 46000, men vi kjøpte den på tilbud og betalte ca 23000 for den. Fint med salg :)


Lampa som skal henge over stuebordet. Det er 6 krystaller med små lyspærer i midten. Den blir det spennede å se hvordan den er med lys i seg :)


Kjøkken, bad og garderober skal vi bestille fra IKEA. Hadde IKEA kjøkken på det forrige huset og jeg var virkelig fornøyd med det. Så nå skal vi ha samme type kjøkken til det nye huset.


Fru H

søndag 21. november 2010

Bilder fra tomta


Her er storesøster på tomta når første runde av gravearbeidet var ferdig. Mannen min har selv gjort alt av grunnarbeidet da han har utstyr for sånt og driver firma som gjør slik arbeid  :)


Begynt med forskalingen av ringmuren. To stk prinsesser koser seg :)


Ringmuren er støpt og fått en runde med isopor innvendig. Prinsessene virker fornøyd så langt!


Rør til vannbårenvarme legges


Mannen gjør siste finish på gulvet

Snekkerne på første dag. Det tok ikke mange timene før alle veggene var oppe. Hadde bare alt gått like fort så hadde husbyggingen vært en drøm..

Sperrene begynner å komme på plass. Inngangen til høyre er hovedinngangen og den til venstre er vaskerommet. Gleder meg masse til å få et vaskerom med EGEN inngang. Spesielt når man har en mann som daglig kommer skitten hjem fra jobb :p

Bildet er tatt fra stuen. Døra som man ser til venstre på bildet er soverommet til mannen og meg. Den får en liten veranda på utsiden. Tenker det blir lettvindt når man skal henge dyner til lufting.


Begynt å slå på panel. Under de ekstra taksperrene skal vi ha en veranda som da får tak over seg. Har planer om å legge en terrassevarmer under der da vi kan ha ganske kalde sommer- og høstkvelder.

Første snøen har kommet :)

Vært en snartur på tomta og tatt et bilde av arbeidet :)


Vi har valgt sort classic Decra til taket. Snekkerene var glade for det, for det var visst en drøm å legge Decra i forhold til takstein og andre typer tak.

Dårlig bilde, men man kan skimte vinduene som er kommet på.

Enda et dårlig bilde. Her ser man også noen av vinduene som er kommet på plass :)



Nå som isoleringen har begynt så har det jo blitt veldig spennende siden vi da faktisk er på innsiden av huset. Da er vi ihvertfall ett skritt nærmere et ferdig hus :)

Plantegning

Her er da plantegningen til det nye huset vårt. Huset er tegnet av meg selv hvor jeg tilslutt hadde litt eksperthjelp for å få huset slik at det tilfredstiller alle krav. Er blitt noen små endringer på fasaden siden tegningen ble tegnet. Den største endringen er at vi har lagt til tre ekstra taksperrer videre fra tv-stue og stueveggen (den til venstre) slik at vi får en veranda der med tak over. Verandaen vil da gå andre veien rundt stuen og tv-stuen. Den lange gå-delen er tatt vekk.

Akkurat nå har snekkerne startet med isoleringen så det er enda et stykke før huset blir ferdig. Tiden framover vil da gå til planlegging og dagdrømming om hvordan det blir når vi får flyttet!
Akkurat nå bor vi(min mann, og våre døtre på 1 og 4 år) i en leilighet. 80% av tingene våre ligger pakket ned i esker i et lagringsbygg vi har, så man kan trygt si at jeg har et stort savn etter alle mine ting.